порівнювати агресора і жертву - це сильно
це коли грабіжник і пограбований деруться за гаманець пограбованого - так вони однакові бо обоє деруться
Я не порівнюю Україну та Росію у якості учасників цієї війни. Тут все очевидно: Росія - агресор, який просто напав на іншу державу, виправдовуючи це різними псевдопричинами. Й непросто напав, а спробував окупувати частину й веде війну варварськими методами. Україна - жертва, що захищається. Це дві абсолютно різні ролі.
Порівнював я в іншому. Я кажу, що, на мій погляд, Україна в деяких аспектах стає схожою на Росію у негативному сенсі. Це придушення плюралізму думок, в тому числі знизу, розділення населення на сорти, ігнор силовими структурами частини порушень закону й, навпаки, їх активність там, де цих порушень немає, але хтось комусь заважає, абсолютне беззаконня з боку ТЦК. Це й певні негативні риси СРСР нагадує. Й почалось це не в 2022му, а 2014му. На особисто мій погляд, ця частина шляху погана для України та більшості українців. Хоча я не живу в Україну, тому точно не можу вказувати, як там жити. Так що це просто моя думка у рамках розмови.