Я не знаю в каких трущобах вы выросли но у нас всё было совсем не так, хотя мы тоже росли на каких-то обломках союза и вокруг бывало всякое но нравы в основном сохранялись позднего совка и такие вещи скорее воспринимались примерно так же как и слухи о каком-то очередном маньяке или что-то такое...
Кроме того,не знаю как у вас а у нас в 13 лет не было интернета 
З 40-річним дядьком і 13-річною дівчинкою — трохи перебільшення, але тенденція була. У 90-х постсовок переживав сексуальну революцію, тому такі речі стали сприйматись як з деякою натяжкою в принципі ОК. Не у всіх соціальних групах (особисто я був далекий від усього того), але й не тільки на соціальному дні. Там, де крутились великі гроші, було повно таких речей (бізнес і криміналітет були тісно переплетені, соціальний статус нечесно зароблених грошей різко виріс — соціальні норми дна стали нормами еліт, а за ними й решти суспільства). Або в шоу-бізнесі (дорослий продюсер з грошима і зв'язками і юна талановита зірочка — це взагалі класика; в принципі, богема — це одночасно і великі гроші, і соціальне дно, і приклад для наслідування).